Tjejskytte

Tjejskytte

 

Alla tjejer är välkomna!

Det är tjejskytte i skjutbiografen på Jakt & Skytte för alla jägarinnor i alla åldrar, nybörjare och vana jägarinnor!

Drop-In skytte en gång per månad kl:16.00–20.00 (sommaruppehåll). Grupper på fyra skyttar som går tillsammans in i skjutbiografen och skjuter i 30 min medan övriga jägarinnor snackar, fikar och har trevligt

Kommande tjejskytte 16.00 – 20.00

 

2019-01-10 Kronhjort, Jesper Einarsson från Jägareförbundet

2019-02-14 HLR, Roswitha Splittorff & Marie Petrelius Fäldt

2019-03-12 Hörsel + Soundscope hörselskydd, Tarik Jamil

2019-04-09 Ballistik 1 grunder, Fredrik Bengtsson & Karl Eklund

2019-05-09 Ballistik 2 fördjupning, Fredrik Bengtsson & Karl Eklund

Kommande tjejskytte våren 2019

 

Tor 10/1 Tema: Kronhjortar

Temahållare är Jesper Einarsson från Jägareförbundet

 

Tor 14/2 Tema: Sjukvård i fält. Hjärt-lungräddning (HLR)

Temahållare är Roswitha Splittorff och Marie Petrelius Fäldt

 

Tis 12/3 Tema: Hörsel - Soundscope hörselskydd

Tarik Jamil som är Leg. audionom kommer att prata om hörsel, skador på hörsel m.m. samt visa Soundscope formgjutna hörselskydd för jakt. Det kommer att finnas möjlighet att få sina öron avgjutna under kvällen om någon är intresserad av att köpa ett par Soundscope iHunt hörselskydd

Temahållare är Tarik Jamil från Audionomservice i Malmö.

 

Tis 9/4 Tema Ballistik 1, grunder.

Temahållare är Fredrik Bengtsson och Karl Eklund

Tor 9/5Tema Ballistik 2, fördjupning

Temahållare är Fredrik Bengtsson och Karl Eklund

 

Drop-In tjejskyttet är bara för tjejer, lugnt avskilt utan insyn i skjutbiografen med start 16.00.

Gratis fika står framme hela kvällen, tränings-skjut, nätverka, snacka, fika, var med på temat eller deltag bara i någon del under kvällen.

 

Ingen anmälan innan till Drop-In skyttet och man behöver inte vara där hela tiden utan kommer när det passar och stannar så länge man vill. Det brukar inte vara så lång väntan innan man får gå in med tre andra i skjutbiografen, det är tjejer i alla åldrar och från vana jägarinnor till tjejer som håller på att ta jägarexamen.

Vid önskemål och behov görs det skjutgrupper för ”mindre vana/nybörjare”, säg bara till att du önskar skjuta i en sådan grupp.

Dessa grupper är för alla er som är lite mindre vana eller som t.o.m. inte är klar med jägarexamen, så att ni i lugn och ro kan ta den tid ni behöver och få filmer anpassade för er.

I alla övriga grupper går ni in som är vana, har egen bössa, skjutit innan i biografen och vill ha svårare utmaningar i ett högre tempo.

Pris på tjejskyttet:225 kr/skytt och 30 min.

Tema/föredrag är det också på skyttekvällarna som startar vanligtvis vid 18.00 och det kostar inget, vill man kan man deltaga i endast temat.

Klicka på en bild för att se hela bilden och i ett större format.

Tisdagen den 4/12 var årets sista tjejskytte med traditionellt julmingel, glögg, pepparkaka och liten julklapp som JAQT sponsrade oss med.

 

Temat höll Gamekeeper Jaktresor i och gav oss inspiration för jaktresor runt om i världen med fina bilder i sin Powerpoint show. Två mycket glada tjejer fick vi också se då de blev vinnare av presentkorten á 500 kr som Gamekeeper lottade ut under kvällen. Grattis!

Mycket skjut-träning i biografen blev det, både före och efter temat var det grupper med tjejer som gick in och tränade skytte och flera lugna grupper även denna gång!

Torsdagen den 15 november var temat Kulvapen och hagelbössor

Det blev fullt hus när Johan Georgsson från Sako kom till tjejskyttet, det kom så många intresserade att stolarna inte räckte till!

Johan visade och lärde oss massor om kulvapen, ljuddämpare, kikare, sikten och hagelbössor. Mycket trevligt och intressant föredrag. Fina ”Giveaway” hade Johan med sig också , stort TACK!

 

Det blev många skjutgrupper under kvällen och nytt rekord med fyra lugna grupper, jätteroligt.

Och sen, fika och en himla massa snack blev det såklart också.

Torsdagen den 18 oktober kom "amatör-kocken” Helena Josefson som gav oss en riktigt trevlig matlagningsinspirerande kväll på tjejskyttet.

Helena fixade och mixade det ena efter det andra snabbt och enkelt. Hon gav oss massor med nya tips, allt från att koka tomat i glasburk i ugn till att göra nyttiga kryddblandningar och allt fick vi givetvis smaka på.

 

Tränings-skjuta, fika och snacka gjorde vi såklart också och denna kväll blev det tre ”lite mindre vana” grupper (rekord) då det kom flera nya tjejer, jättekul!

Torsdagen den 20/9 kom Marie Koenen och höll ett mycket intressant föredrag om specialsök med hund.

Marie visade två fina sök med sin ”vägglösshund”, roligt att få se den i aktion. Lite läskigt men kul också att få veta hur vägglössen förvaras i rymningssäkra behållare och hur de matas!

 

Både innan och efter temat tränings-sköt, fikade och snackades en massa som alltid.

Den 28 augusti 2018, på höstens första tjejskyttekväll kom Morten från Deerhunter och hade visning av sköna och snygga jaktkläder som vi provade och fick tips om.

Kul att så många tjejer kom till vår höststart och flera tjejer kom för första gången.

Jättevälkomna allihopa, nu är vi igång ingen med skjutträning, nätverkande och en massa mysigt fikande och snack!

Peter Skogström från Mat & Vin kom till vårens sista tjejskytte den 15 maj och höll ett underhållande och intressant föredrag.

Peter berättade hur man ska hänga, stycka och tillaga sitt viltkött för att få det helt perfekt!

Det blev många bra tips, in i minsta detalj, allt från hur lång tid olika vilt ska hänga till exakta ugnsgrader, mycket givande.

 

Fika, snacka, nätverka och tränings-skjuta gjordes som vanligt också denna kväll.

Till tjejskyttet torsdagen den 19 april kom Nils Carlsson, jägare och Viltförvaltare på Länsstyrelsen i Skåne och pratade om rovdjur och invasiva främmande arter.

Ett mycket intressant föredrag om varg i Sverige och mårdhund i Danmark, det blev många frågor och Nils svarade på dem alla.

Tränings-skjuta, fika, nätverka och snacka en massa, gjordes så klart också, precis som vanligt.

Tisdagen den 20 mars handlade temat om det viktiga ämnet ballistik, som nu inte är svårt längre!

Christian och Nicklas redde ut begreppen, patroner, kaliber, kulvikt, kulbana, vindavdrift, anslagsenergi osv.

Varför man ska skjuta in sin bössa på 100 m och trixen för att göra det lätt, fick alla lära sig.

Hur kulan beter sig på väg till målet och varför, beskrevs också.

Träningsskytte, fika och en massa snack, blev det såklart även denna kväll!

Torsdagen den 22 februari var det Marie Henschen som höll i temat, information om Malmö Skyttegille. Marie berättade om vilka fördelar det är att vara medlem i MSG, att medlemsavgiften är 500 kr/år och för det får du träna skytte/skjuta in din bössa på de olika banorna på Spillepengen (måste vara medlem i MSG för att få göra det) + att man kan delta i olika gratiskurser som anordnas av MSG.

Träningsskjuta, fika och snacka en massa hann alla också med under kvällen.

Torsdagen den 26 januari, årets första tjejskytte, många tjejer, glada skatt, mycket snack och träningsskytte i skjutbiografen.

Temat för kvällen var fokus på skjutställning vid kulskytte!

Gemensam torrträning i skjutbiografen under ledning av Christian Olsson. Många bra tips, hur man står bäst för att få iväg ett bra skott när man skjuter på ”älgen” och på drevjakter och mycket annat som är viktigt att tänka på som skytt och jägare.

Övning var för sig vid skjutsimulatorn ingick också, ingen lätt uppgift, men lärorikt.

Torsdagen den 7 december kom Jaktvårdskonsulent Fredrik Jönsson och det var julmingel med glögg och pepparkaka + julklapp!

På årets sista tjejskytte hann alla som ville med att både skjuta, dricka glögg, snacka, fika, få julklapp och lyssna på Fredrik Jönsson från Jägareförbundet. Fredrik höll i temat för kvällen med ett mycket intressant föredrag om jaktetik, det blev både diskussion, frågor och en del tankeställare.

Tisdagen den 14 november kom Johan Svenning från Zodiac och hade föreläsning och lärde oss allt om jaktradion.

Många bra tips på hur vi ska fixa jaktradion när man tror den är ur funktion och så är det bara någon inställning som är fel! Superbra att veta!

Fika, en massa snack och skjutande hann vi också med.

 

Torsdagen den 26 oktober var det fokus på skjutställning vid kulskytte!

Patrik Boström instruerade och gav råd under skyttepassen och Mattias Svensson höll i temat på tjejskyttet med en gemensam "torrträning" inne i skjutbiografen. Många mycket bra tips om hur man ska stå rätt, hålla rätt för att snabbt få iväg säkra skott.

Tisdagen den 26 september var det höstens första tjejskytte och temat var rödpunktsikte.

Det blev fullt i konferensrummet när Alexander Nordin från Aimpiont föreläste och visade både bilder och ett par korta häftiga filmer.

Alla som ville fick också lov att testskjuta med Aimpoint inne i skjutbiografen, vilket många passade på att göra.

Många nya tjejer kom till denna kväll, jättetrevligt!

Jakt & Skytte i Skåne AB · Meteorvägen 12 · 245 34 Staffanstorp · info@jaktoskytte.com · 046-25 60 01