Tjejskytte

Tjejskytte

 

Alla tjejer är välkomna!

Det är tjejskytte i skjutbiografen på Jakt & Skytte för alla jägarinnor i alla åldrar, nybörjare och vana jägarinnor!

Drop-In skytte en gång per månad kl:16.00–20.00 (sommaruppehåll juni-augusti). Grupper på fyra skyttar går tillsammans in i skjutbiografen och skjuter i 30 min medan övriga jägarinnor snackar, fikar och har trevligt.

 

Våren 2018 är det tjejskytte 16.00 – 20.00

OBS! NYTT DATUM

Tor 25/1 Tema: Optimal skjutställning del 2, start 18.00

Tjejskyttekvällarna 2018 startar med fokus på skjutställning vid kulskytte!

Nu kommer del 2 i ”Optimal skjutställning” med Mattias Svensson.

Det börjar med en repetition så även alla som inte var med på del 1 kan hänga med!

Du är välkommen att bara delta i temat och du behöver inte ha någon bössa med dig.

 

Torsdag 22/2

Tisdag 20/3

Torsdag 19/4

Tisdag 15/5

 

Ingen anmälan innan till Drop-In skyttet och man behöver inte vara där hela tiden utan kommer när det passar och stannar så länge man vill. Det brukar inte vara så lång väntan innan man får gå in med tre andra i skjutbiografen, det är tjejer i alla åldrar och från vana jägarinnor till tjejer som håller på att ta jägarexamen.

Det finns två ”mindre vana/nybörjargrupper”, kl 17.00-17.30 och 19.00-19.30.

Dessa två grupper är för alla er som är lite osäkra på ert vapen, hyr bössa eller som t.o.m. inte är klar med jägarexamen, så att ni i lugn och ro kan ta den tid ni behöver och få filmer anpassade för er.

I alla övriga grupper går ni in som är vana, har egen bössa, skjutit innan i biografen och vill ha svårare utmaningar i ett högre tempo.

Pris på tjejskyttet:225 kr/skytt och 30 min.

Tema/föredrag är det ibland också på skyttekvällarna som startar vanligtvis vid 18.00 och det kostar inget, vill man kan man deltaga i endast temat.

Torsdagen den 7 december kom Jaktvårdskonsulent Fredrik Jönsson och det var julmingel med glögg och pepparkaka + julklapp!

På årets sista tjejskytte hann alla som ville med att både skjuta, dricka glögg, snacka, fika, få julklapp och lyssna på Fredrik Jönsson från Jägareförbundet. Fredrik höll i temat för kvällen med ett mycket intressant föredrag om jaktetik, det blev både diskussion, frågor och en del tankeställare.

Klicka på en bild för att se hela bilden och i ett större format.

Tisdagen den 14 november kom Johan Svenning från Zodiac och hade föreläsning och lärde oss allt om jaktradion.

Många bra tips på hur vi ska fixa jaktradion när man tror den är ur funktion och så är det bara någon inställning som är fel! Superbra att veta!

Fika, en massa snack och skjutande hann vi också med.

 

Klicka på en bild för att se hela bilden och i ett större format.

Torsdagen den 26 oktober var det fokus på skjutställning vid kulskytte!

Patrik Boström instruerade och gav råd under skyttepassen och Mattias Svensson höll i temat på tjejskyttet med en gemensam "torrträning" inne i skjutbiografen. Många mycket bra tips om hur man ska stå rätt, hålla rätt för att snabbt få iväg säkra skott.

Klicka på en bild för att se hela bilden och i ett större format.

Tisdagen den 26 september var det höstens första tjejskytte och temat var rödpunktsikte.

Det blev fullt i konferensrummet när Alexander Nordin från Aimpiont föreläste och visade både bilder och ett par korta häftiga filmer.

Alla som ville fick också lov att testskjuta med Aimpoint inne i skjutbiografen, vilket många passade på att göra.

Många nya tjejer kom till denna kväll, jättetrevligt!

Klicka på en bild för att se hela bilden och i ett större format.

Samarbete med Carl Piper

Tjejskyttet har i samarbete med Carl Piper fått möjlighet att erbjuda tjejer att vara med på olika jaktaktiviteter på Christinehof och Högestad. Inventering av vildsvin, dov, kronhjort och råbocksspaning, jakt på räv och grävling och de viktiga delarna som säker vapenhantering och inskjutning av kulvapen har ingått i programmet.

 

Konhjortsinventering och hjortabröl!

Onsdagen den 6 september var det den avslutande inventeringen på Christinehof.

Femton tjejer deltog och som vid tidigare inventeringar startade det med en mycket intressant genomgång av Christian Holst och Håkan Lindgren om de djur som skulle inventeras. Denna kväll var det dags för, kronhjortar, Skånes landskapsdjur!

En mycket viktig del var att identifiera de olika kronhjortarna och deras horn, men även hind, smaldjur och kalv var betydelsefullt att få med i dokumentationen. Det blev en mycket lärorik eftermiddag och kväll.

Klicka på bilderna för större format

Råbocksspaning med jakt på räv och grävling

Den 1 augusti var det femton tjejer som samlades på Högestad för råbocksspaning med jakt på räv och grävling. Det hela började med teori i den fina kontorslokalen där Håkan Lindgren och Christian Holst hade genomgång av kvällens spaning och jakt. Fika och en del snack innan tjejerna kördes ut till sina pass, alla med stora förväntningar. De flesta fick se många djur, räv, grävling, råbockar och hjortar av alla slag och det blev också en räv skjuten under kvällen.

 

Efteråt var det samling nere i slaktboden på Högestad, många var blöta av regnet som kom under kvällen men glada ändå.

Genomgång av vad som observerats, protokollen samlades in och flera berättade vad de sett innan Christian bjöd på en fin avlutning då han blåste högtidligt i jakthornet.

Klicka på bilderna för större format

Säker vapenhantering

Lördagen den 8 juli var det säker vapenhantering på Högestad. Först teori i parken på Högestad och sen praktik på skjutbanan under ledning av Carl Piper och Christian Olsson. 14 tjejer deltog och det blev en mycket trevlig och lärorikt eftermiddag, det både fikades och pratades en massa samtidigt i det sköna vädret.

 

Söndagen den 14 maj var den första inventeringen och det var på vildsvin. Samling på Christinehof där Håkan Lindgren och Christian Holst hade en grundlig genomgång om markerna, vildsvin och hur inventeringen går till.

 

Klicka på bilderna för större format

Jakt & Skytte i Skåne AB · Meteorvägen 12 · 245 34 Staffanstorp · info@jaktoskytte.com · 046-25 60 01