Köpvillkor

Allmänt

Jakt och Skytte AB, med organisationsnummer 556896-5718, följer den svenska konsumentköplagen och distanshandelslagen.

För att handla på Jakt och Skyttes webbutik måste du ha fyllt 18 år. Vi förbehåller oss rätten att annullera order från personer som uppgivit felaktiga personuppgifter och/eller har betalningsanmärkningar.

Fakta- och prisuppgifter lämnas med reservation för skrivfel, leverantörers prishöjningar och lagersaldo, ev. oriktigt angivna tekniska specifikationer m.m. samt för slutförsäljning. Samtliga priser är inklusive moms.

Leveranstid

Se leveranstiden i respektive produkts informationstext. Leveranstiden är vanligtvis 3-5 arbetsdagar från beställningsdagen.
Leveranstiden gäller för produkter vi har i lager. Produkter som måste beställas tar ytterligare någon eller några dagar att leverera.

Har produkterna du vill beställa olika långa leveranstider och du vill ha varor med kort leveranstid först bör du göra två separata beställningar.
Vid eventuell leveransförsening meddelas du via e-post om detta. Vid leveransförsening har du rätt att häva köpet.

Bekräftelse

När vi mottagit din beställning skickar vi dig snarast en bekräftelse per e-post med information om din order. Det är bra om du sparar orderbekräftelsen för att ha till hands vid eventuell kontakt med kundtjänst.

Frakt

Jakt och Skytte har fraktkostnad på 79kr under 500kr. Fri frakt över 500kr. Dina varor skickas hem till dig eller till ett utlämningsställe nära dig. Vi använder oss av olika fraktpartners. Glöm ej att uppge ditt mobilnummer för att kunna ta emot SMS-avisering.

Jakt och Skytte använder Postnord och Schenker som distribution för att få varorna hem till dig eller till något av deras utlämningsställen.

Hämta själv:
Du kan givetvis välja att komma in till vår butik för att hämta din beställning själv, vi meddelar dig när din beställning är klar att hämta.

Transport

Om varan skadas eller kommer bort under transporten är Jakt och Skytte betalningsansvarig. Du måste dock meddela vår kundservice inom 14 dagar. Om varan skadas eller kommer bort då du returnerar den är du betalningsansvarig.

Får vi tillbaka paket som inte lösts ut förbehåller vi oss rätten att debitera dig för samtliga kostnader som uppstår i samband med en sådan retur. Betalning skall ske med inbetalningskort inom 10 dagar från fakturadatum.

Ångerrätt

Som kund hos Jakt och Skytte har du rätt att ångra ett köp inom 14 dagar från den dag du tog emot varan, eller en väsentlig del av den. Meddelande om retur ska skickas till vår kundservice senast 14 dagar från mottagandet av varan. Kontakta alltid vår kundservice per telefon eller via mail innan du returnerar varan.

Meddelandet skall innehålla följande information;

 • 1) Ordernummer
 • 2) Fakturanummer
 • 3) Namn på de produkter du vill returnera
 • 4) Orsak till retur

För att returen ska godkännas måste den returnerade varan vara i väsentligt oförändrat skick. Varan ska förpackas i sin originalförpackning med tillhörande inner-emballage och tillsammans med eventuella tillbehör. Sätt inga adresslappar direkt på varans förpackning utan lägg originalkartongen i en annan kartong.

Du måste själv bekosta returporto. Retur får ej ske som postförskott eller efterkrav. Spara ditt inlämningskvitto – tänk på att du ansvarar för returförsändelse!

Returer skickas till:

 • Jakt o Skytte
 • Meteorvägen 12
 • 245 34 Staffanstorp

Outlöst försändelse

För försändelse som ej lösts ut och ej avbeställts utan gått i retur till Jakt och Skytte debiteras en avgift om f.n. 310 kr inklusive moms för att täcka våra omkostnader (såsom transport- och administrationskostnader).

Fel i vara

-Fel vid leverans

Vi garanterar att de varor du beställt är felfria vid leveransen. Skulle du få en defekt eller fellevererad vara ska du kontakta kundservice så snart som möjligt. Vi tar emot felanmälan och sänder dig en frankerad returetikett. Skicka tillbaka varan i det skick den mottogs, åtföljd av en skade- eller felanmälan, så får du en felfri, rätt vara.

-Fel under garantitiden

Vi garanterar att de varor du beställt är fria från tillverkningsfel under den garantiperiod som gäller för din produkt, från leverans.

-Reklamation

Meddelande om fel i vara måste lämnas inom skälig tid från det att du som kund upptäckte, eller borde ha upptäckt felet. Reklamationsrätten för en vara upphör under alla omständigheter efter 3 år.

Personuppgiftsbehandling

Jakt o Skytte kommer inte att dela med sig av dina personuppgifter eller adress och e-postuppgifter till något annat företag. Personuppgifter som du lämnar via vår hemsida kommer endast att användas för att kunna skicka information till dig i samband med beställningar, frågor eller enligt de val du gjort t ex i samband med att du prenumererar på vårt nyhetsbrev eller vill ta del av våra erbjudanden.

Du som konsument har rätt att begära:

  • – Utdrag av registrerade uppgifter
  • – Att registrerade uppgifter ändras
  • – Att registrerade uppgifter raderas

Kontakta oss om ni är i behov av något av detta.

Tvist

Vid eventuell tvist kommer Jakt o Skytte att följa Allmänna Reklamationsnämndens rekommendationer.