Skjutbiograf

– Vad är det?

Stor filmduk

För de som aldrig varit inne i en skjutbiograf kan man beskriva det som en stor lokal, ofta långsmal, med en stor filmduk som täcker ena kortsidan. Längs andra kortsidan finns skjutbänkar där skyttarna står vid var sin bänk och skjuter en i taget med två till fyra skott åt gången.

Verklighetstrogna filmer

På filmduken visas olika jaktsituationer, det är mycket verklighetstrogna filmer med vilt som kommer i alla möjliga positioner och hastigheter, som anpassas efter skyttarnas önskan och nivå. Man skjuter med sitt eget kulvapen och med träningsammunition, alltså riktiga skott. Vid varje avlossat skott stoppar filmen någon sekund och en röd markering visar var skottet tog, filmen startar sedan igen och skyttet fortsätter. Det blir så nära verkliga jaktsituationer som det är möjligt.

Den viktiga rörelsen i drevjakt

När man skjuter på löpande vilt ska man starta drivet bakom djuret och gå igenom/föra den fram i djurets hastighet och en bit till i framförhållningen. Hur långt framför beror på avståndet till viltet och dess hastighet. Vid skott på rörliga mål ska fotställningen vara mera rakt mot målet jämfört med skott mot stillastående, då man ofta står med sidan mot målet. Prova dig fram och se var du blir mest rörlig i kroppen, har störst driv åt båda hållen, för att hitta din fotposition.

Fokuseringen

Fokus på viltet är det viktigaste, det ska vara en linje mellan öga – mynning – mål. När man har tränat mycket, ställer man upp och gör anläggningen helt automatiskt och kan då ha all fokus på målet. Man låser ögat på viltet, driver bakifrån och igenom i viltets hastighet och bana, passerar viltet och låter skottet gå medan man fortsätter att driva bössan framåt i rörelsen. Så lätt är det…

 och 5 

Öppettider i skjutbiografen 

Obs! Skjutbiografen håller stängt under juli. 

Måndag: 11.00 – 15.00 (Endast förbokning) 

Drop-In: 16:00 – 19:00 (Ingen förbokning)

Tisdag – Torsdag: 10.00–20.00 (Endast förbokning)

Fredag: 10.00 – 18.00 (Endast förbokning)

Lördag: 10.00 – 14.00 (Endast förbokning)

Söndag: Stängt

Röda dagar och helgdagar: Stängt

Priser i skjutbiografen

Vardagar innan kl. 16.00 kostar 1800kr/tim, kvällstider efter kl. 16.00 och lördagar kostar 2100kr/tim. 

Måndag Drop-In 16.00 – 19.00: 300 kr för 30 min/person (ingen bokning krävs). 

Priserna inkluderar hela skjutbiografen och upp till 4 personer kan skjuta samtidigt inne i skjutbiografen per gång.

Undantaget måndagar på Drop-In 16.00 – 19.00 då priset är per person.

Ammunitionskostnad tillkommer om du inte har egen med dig och du kan låna ett testvapen (kostnad av 200 kr/tim och person).

Vid större bokningar och specialarrangemang, ring oss på tel. +46 (0)46 25 60 01 så skräddarsyr vi ett bra paket i samråd med dig.

Allt skytte betalas i kassan efter skjutpasset. Vi fakturerar endast efter överenskommelse.

Vi tar emot bokningar online och via telefon på
+46 (0)46-25 60 01.

 

Avbokningspolicy

I händelse av att du måste boka om eller avboka din tid, måste du meddela oss 24 timmar i förväg. Vid utebliven avbokning debiteras hela kostnaden för den planerade tidpunkten.
OBS! All avbokning sker endast via telefon, ej sms, mail eller facebook.

 

Övrig info

VIKTIGT!

Vi sätter säkerheten främst! Före skjutning sker en säkerhetsgenomgång ca 5 minuter av bokad tid. En timmes bokad tid ger ca 5 minuters säkerhetsgenomgång, 50 minuters skjutning och 5 minuters städning dvs plocka tomhylsor.

Det är inte tillåtet att skjuta med rekylbroms i skjutbiografen (p.g.a. hälsoskäl). Under bokad tid har du möjlighet att skjuta björnpass och älgskytteprov. Här kan du även ta ditt tyska skjutprov inför din jaktresa. 

Observera att bokningen är godkänd först när du mottagit bokningsbekräftelsen på den angivna mailadressen. 

 

Jaktbutikens öppettider

Mån: 11:00 – 19:00

Tis-Fre: 10:00 – 18:00

Lör: 10:00 – 14:00

Sön & Röda dagar: Stängt

 

 

Drop-In skytte

Vi har Drop-In skytte på måndagar mellan kl 16.00 – 19.00.

OBS! Under hela Juli månad är SKJUTBIOGRAFEN stängd, därav inget drop-in skytte. 

Skyttepassen börjar på följande tider: 16.00, 16.30, 17.00, 17.30, 18.00, 18.30..

Det är ingen förbokning till Drop-In skyttet och skytte är i vår skjutbiograf med HD kvalitet, skjutningen sker med eget vapen och skarp ammunition på en 3×9 m stor bioduk som spelar upp både lugna och snabba jaktsekvenser efter önskemål.
(OBS! Det är INTE tillåtet att skjuta med rekylbroms i skjutbiografen p.g.a. hälsoskäl). Skytteinstruktör finns alltid med under hela skjutpasset. Ammunition finns att köpa och testvapen att låna till skyttet i skjutbiografen.

Det går INTE att skjuta Älg & Björnprovet på Drop-In skyttet.

När du kommer betalar du i kassan, får ett könummer, väntar på din tur i vår kafeteria och får sen tillsammans med ytterligare tre skyttar komma in i skjutbiografen och skjuta.

Det går att köpa mer än en ½ timmes Drop-In skytte i mån av plats.

Under vårt Drop-In skytte tillåter vi endast skyttar som har skjutit med jaktvapen tidigare och kan hantera det på ett säkert sätt. Är ni nybörjare eller inte har skjutit tidigare rekommenderar vi att boka en tid i skjutbiografen med instruktör. Då får ni personlig handledning och hjälp av en skjutinstruktör.

Pris per skyttepass och person: 300 kr

Ammunitionskostnad tillkommer om du inte har egen med dig och du kan låna ett test vapen (kostnad 100 kr/skjutpass och person).